ترجمه ی مقاله ای از میکی ترسکات، نویسنده ی "کتاب راهنمای رژیم خودایمنی" و بلاگر سایت پالئو-خودایمنی

 

در آخرین مقاله، نقش اصلی سلولهای Th1 و Th2 در سیستم ایمنی را توضیح دادم. همچنین، اینکه چگونه تعادل این سلولها در افرادی که از بیماری های خودایمنی رنج میبرند، به هم میخورد. در این مقاله، قصد دارم به ترکیبات تغذیه ای که تعادل بین  Th1 و Th2 را تغییر میدهند اشاره کنم. به علاوه، در مورد ترکیبات تغذیه ای شناخته شده ای که باعث تنظیم این لنفوسیتها میشوند نیز توضیحاتی میدهم.

 

چگونه میتوانم بفهمم که سیستم ایمنی من نامتعادل شده است؟

 

بهترین روش برای فهمیدن اینکه کدام بخش از سیستم ایمنی در بدن غالب شده است، انجام مجموعه ی تست خون1 سیتوکین  Th1 و Th2 است. بجای این روش، فرد میتواند در چالش مکمل شرکت کند؛ بدین ترتیب که مکمل تغذیه ای که Th1 را تحریک میکند به مدت چند روز مصرف کند، سپس، مکمل مورد مصرف را به آن نوعی که محرکِ Th2 است تغییر دهد و مجدداٌ چند روزی استفاده کند، در حالیکه در این مدت همواره به تاثیر این مکملها در علائمش به دقت توجه میکند.

 

به روز رسانی: چند تست جدیدتر هم وجود دارد که میتواند غلبه ی Th1 در مقابل Th2 را اثبات کند.

 

چه پروتکلی برای تعدیلِ سیستم ایمنی وجود دارد؟

 

دکتر خرازیان2 متخصصی است که "پروتکل درمانِ بیماری خودایمنی از طریق تعدیل  Th1 و Th2" را طراحی کرده است. اگر Th1 در بدن غالب باشد، وی از ترکیبات محرکِ Th2 برای بالا بردن سطح Th2 استفاده میکند و بالعکس. به علاوه، او از سایر ترکیبات و ویتامینها که برای تنظیم تعادل میان  Th1 و Th2 شناخته شده است استفاده میکند. دیدگاه این دکتر این است که با برقراری تعادل میان  Th1 و Th2، حمله ی خودایمنی کاهش می یابد و بدن قادر است عملکردی نسبتاٌ نرمال داشته باشد. همچنین، او به بیماران خود دستورِ "رژیم خودایمنی ترمیم روده"3 را میدهد. (این رژیم به پروتکل خودایمنی AIP4 شباهت زیادی دارد). استفاده از این پروتکل به افراد زیادی برای درمان بیماری هاشیموتو کمک کرده است.

با این حال، تعدیل سیستم ایمنی برای بیماران خودایمنی کار سختی است و حتی حاذق ترین متخصصان را هم گیچ میکند. افراد بسیاری هستند که تجربه ی بدی در استفاده از این نوع روش درمانی داشته اند، احتمالاٌ بیشتر بخاطر این بوده که تحریکِ بخش غالبشان بصورت ناخواسته اتفاق افتاده و باعث بدتر شدن حمله ی خودایمنی شده است. ترکیبات تحریک کننده ی Th1/Th2 به قرار زیر است:

 

ترکیبات تحریک کننده ی Th1:

  • گون
  • سرخارگل (اکیناسه)
  • قارچهای داروئی مثل مِیتیک5
  • قارچهای حاوی بتاگلوکان6
  • گلیسیریزا (موجود در شیرین بیان)7
  • بادرنجبویه ( نامهای دیگر آن: فرنجمشک، وارنگ بو، بادرنگبویه)
  • کُلرلا8
  • عصاره ی هسته ی انگور

 

ترکیبات فعال کننده ی Th2:

  • کافئین
  • عصاره ی چای سبز
  • عصاره ی پوست درخت کاج
  • پوست درخت بید
  • لیکوپن 9 (موجود در گوجه و سایر میوه های قرمز رنگ از جمله توت فرنگی و گیلاس)
  • رزوِراترول 10(موجود در پوست انگور، جوانه ی بادام زمینی و کاکائو)
  • پیکنوژنول 11 (عصاره پوست درخت کاج دریایی فرانسه و سیب ها)
  • کورکومین 12 (موجود در زردچوبه)
  • ژنیستئین 13 (جنیستئین) (موجود در لوبیای سویا)
  • کورستین 14(کرستین) (فلانوئید موجود در بسیاری از میوه و سبزیجات مثل پیازها، توت ها، کیل15)

 

تذکر مترجم: دکتر داتیس خرازیان اخیراٌ در مقاله ای اعلام کرد که دیگر مکملهای "رزوراترول" و "کورکومین" را در این لیست قرار نمیدهد چون معتقد است ترکیب این دو مکمل با هم برای تعدیل بخشی از سیستم ایمنی (تعدیل واکنشهای TH-17 ) خوب است اما در صورتی که سلولهای th2 فرد فوق فعال باشد باید از مصرف آنها پرهیز کرد.

 

چرا این مهمه که در مورد این ترکیبات بدونیم؟

 

همانطور که مشاهده میکنید، بسیاری از مواردی که در لیست بالاست بسیار متعارف هستند و توسط افراد بسیاری بصورت منظم استفاده میشوند. برای مثال، سرخارگل یک داروی گیاهی معمول برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزاست اما باعث میشود شرایط فردی که Th1 او غالب است بدتر شود.

 

به علاوه، اگر فردی که Th2 او غالب است هر روز چند فنجان قهوه بخورد،بصورت ناخواسته سلولهای Th2 غالب را تحریک کرده است. برعکس آن نیز صدق میکند. ممکن است فردی که Th1 او فوق فعال است از خوردن کافئین سود ببرد.

 

تذکر: البته اگر سطح آدرنالین فرد را به این قضیه ربط دهیم، موضوع کمی پیچیده تر میشود. (اگر فرد دچار کمبود هورمون کورتیزول باشد، کافئین مفید است اما اگر th2 همان فرد فوق فعال باشد، همچنان میتواند علائم خودایمنی ناشی از آن (کافئین) را بدتر کند).

 

اگر از بیماریهای خودایمنی رنج میبرید، ریسک این وجود دارد که به مکملهای تاثیر گذار بر سیستم ایمنی حساسیت داشته باشید . در همین حد که بدانید چقدر این ترکیبات قوی هستند هم مفید است حتی اگر نخواهید از آنها برای تعدیل th1 و th2 بدنتان استفاده کنید.

 

آیا راه مطمئن تری برای تعدیل th1 , th2 وجود دارد؟

 

بازی با تعادل th1 , th2 کار سختی است و برای برخی افراد خوب جواب نمیدهد حتی اگر تحت نظر متخصص باشید. 

استفاده از ویتامین ها و مواد مغذی که بصورت طبیعی تعادل بین th1 و th2 را برقرار میکند یا عملکرد سلولهای T تنظیم کننده را بهبود میبخشد، کم خطرتر است نسبت به مصرف مکملهایی که مستقیماً یکی از آنها را تحریک میکند. در تحقیقات، ترکیبات زیر برای اینکار بیان شده است:

 

ترکیبات تنظیم کننده ی th1 و th2

 

  • پروبیوتیک ها ( موجود در غذاهای تخمیر شده مثل کیمچی 16، ساورکرات17، ماست، کامبوچا18، کفیر، و همچنین مکملها)
  • ویتامین A ( موجود در جگر، روغن جگر ماهی، و همچنین کره، و تخم مرغ ارگانیک)
  • ویتامین E ( موجود در روغن پالم قرمز، زرده تخم مرغ ارگانیک، آووکادو، و همچنین دانه ها و مغزها)
  • آغوز (شیر اول مادر که در مکملها موجود است)

 

ترکیبات تقویت کننده ی سلولهای تنظیم کننده T 

 

  • ویتامین D ( حاصل از نور خورشید، و همچنین موجود در جگر، روغن جگر ماهی، ساردین، و تخم مرغ ارگانیک)
  • اسیدهای چرب امگا-3 (EPA و DHA)  موجود در ماهی چرب آب سرد مثل سالمون، ساردین. و همچنین در گوشت و تخم مرغ ارگانیک به میزان کمتر

 

خلاصه

من معتقدم  این خیلی خوب است که بیماران خودایمنی بدانند چه ترکیباتی، TH1 , TH2 را تحریک میکند، چون این لنفوسیت ها میتوانند پیشرفت بیماری را بهتر یا بدتر کنند. دانستن اینکه سلولهای TH1 و TH2 در بدن فرد بیش فعال است و درمان آن با مکمل هایی که تعادل آنها را برقرار میکند برای برخی میتواند مفید باشد اما من اعتقاد ندارم که این روش بهترین یا کم خطرترین راه برای همه باشد.

 

اگر تصمیم به انتخاب این راه را دارید، ابتدا مطمعن شوید از یک متخصص حاذق و باتجربه در این زمینه کمک میگیرید. متخصصی که این روش را برای درمان بیماریهای خودایمنی بکار گرفته است.

 

گزینه ی امن تر و بهتر، توجه به ترکیباتی است که از نظر تحقیقی برای تنظیم سیستم ایمنی شناخته شده اند. به علاوه، بکارگرفتن استراتژی هایی که برای کمک به بیماریهای خودایمنی شناخته شده است.

 

ترجمه ی مقاله ای از میکی ترسکات، نویسنده ی "کتاب راهنمای رژیم خودایمنی" و بلاگر سایت پالئو-خودایمنی

 

آدرس کامل مطلب:

 

http://danesh-khodimeni.blog.ir/1398/12/17/how-do-you-balance-th1-and-th2-in-autoimmune-disease

 

منابع: ترجمه از مطلب سایت دکتر سارا بلنتاین

https://autoimmunewellness.com/how-do-you-balance-th1-and-th2-in-autoimmune-disease/

https://www.thepaleomom.com/3254/

 

پینوشت:

 

1. A Th1/Th2 Cytokine blood panel

2. Dr. Kharrazian

3. an autoimmune gut-repair diet 

4.  autoimmune protocol

5. Maitake

6. Beta-Glucan

7. Glycyrrhiza 

8. Panax Ginseng

9. Chlorella

10. Lycopene

11. Resveratrol

12. Pycnogenol

13.Curcumin

14.Genistin 

15. Quercitin

16.  kimchi 

17.  sauerkraut

18. kombucha

 

References:

http://chriskresser.com/basics-of-immune-balancing-for-hashimotos

http://en.wikipedia.org/wiki/T_helper_cell

http://www.precisionnutrition.com/rr-green-tea-hazards

 

نکته: در صورت تمایل به ذخیره کردن یا به اشتراک گذاشتن نوشته ها، ترجمه ها، مقاله ها،و هر آن چیزی که در این وبلاگ ثبت می شود؛ آدرس کامل سایت و سایر اطلاعات مربوط به آن اعم از نام نویسنده، مترجم یا گردآورنده، و منابع منتخب حتما ذکر شود؛ در غیر اینصورت، ی ادبی تلقی می شود.

 

* مطالب ارائه شده در این سایت، صرفا جهت آگاه سازی شما از آخرین تحقیقات است و هیچ جنبه ی دیگری ندارد. 
 

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : خودایمنی ,ترکیبات ,موجود ,تعادل ,ایمنی ,استفاده ,سیستم ایمنی ,بیماریهای خودایمنی ,پوست درخت ,تنظیم کننده ,برای درمان ,ترکیبات تحریک کننده ,سایت پالئو خودایمنی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

خبرنامه جویبار روان ارز دیجیتال پای دانلود فيلم و سريال تک انیمه کنجکاویــ دانستنیهای علمی دکتر کمال رضایی مشاور تجارت و سرمایه گذاری اردکان هبلکس